subota, 03 mart 2012 13:28

Pričajmo o... Male tajne analnog seksa

pricajmo-O-04

1. Analni seks nije bolan ako se izvodi pravilno.

Budući da anus ima u sebi ogroman broj nervnih završetaka, nepravilnim postupanjem može se izazvati vrlo neugodan bol. Međutim ukoliko se postupa pažljivo već prvi odnos pruža velike užitke. Kada dođe do penetracije, analni mišići se skupljaju kao da se boje prodora. Bol će se pojaviti ako partneri ne pričekaju na opuštanje tih mišića, pri čemu će i penetracija, uz pravu mjeru lubrikanta, biti potpuno bezbolna. Opuštanju mišića doprinjet će i fizičko opuštanje dodirom, milovanjem i masažom.

2. U analnom seksu možete uživati i ako je nekad u prošlosti bio neugodan.

Sama želja za izvođenjem analnog seksa nije nužno garancija za užitak. Hronična iritiranost anusa najčešći je razlog za neugodnosti tokom analnog seksa (hemoroidi, zatvor). Pokušajte sebe opustiti masturbacijom tokom tuširanja, odnosno kupanja u kadi. I duboko disanje može opustiti analne mišiće. Kada naučite opuštati analne mišiće, i sam analni seks postaje potpuno bezbolan.

3. Anus okružuju dva mišića zatvarača, koji djeluju potpuno nezavisno jedan od drugog.

Anus okružuju dva mišića. Spoljašnji mišić zatvarač, kojeg voljno možemo opuštati i grčiti, i unutrašnji mišić zatvarač, koji se grči i opušta refleksno bez uticaja naše svijesti. Taj se mišić opusti tek kada se naše tijelo potpuno prepusti analnom seksu. Negativan uticaj na njegovo opuštanje ima stres, hronična izmorenost organizma, strah.

5. Analna stimulacija pruža mnoge vrste užitaka.

Analni užici mogu biti psihički ili fizički. Kod muškaraca izvor užitaka može biti pritisak na prostatu, bilo da se radi o masaži prstom, upotrebi vibratora ili o penetraciji penisom.

6. Analna stimulacija može dovesti do orgazma.

Vrlo rijetki ljudi prilikom analnog seksa dožive i orgazam. Najčešće do toga dođe istovremenim stimulisanjem penisa.

7. Na užitke prilikom analnog seksu utiče i ishrana

Ishrana može imati veliki uticaj na doživljavanje analnog seksa. Najbolje je da bude takva da ne stvara težinu u stomaku, odnosno da ne ometa proces varenja. U protivnom penetracija može samo pojačati nelagodu zbog napetosti sistema za varenje.

8. Anusu je potrebna drugačija vrsta higijene.

Rektum je za razliku od vagine neravan i vijugav. Najtemeljniji način higijene prije analnog seksa je klistir. Budući da anus u uzbuđenom stanju ne vlaži, prilikom analnog seksa neophodno je korištenje lubrikanta na bazi vode.

9. Analni seks nije nužno igra dominacije i podređenosti.

Razumije se da se mnogi prilikom analnog seksa uzbude mišlju da su do neke mjere podređeni. Ali pravilo dominacije i podređenosti tokom analnog seksa samo je mit. Analni seks može biti jednostavno obostrano uživanje u upoznavanju analnih užitaka.

10. Analni seks može biti potpuno siguran.

Upotreba kondoma analni seks čini bezbjednijim, naročito kod uživanja na jednu noć.