nedjelja, 16 oktobar 2016 12:20

Biseksualnost: Muška ili ženska stvar?

bisexual-flag-02

Poznato je da će većina heteroseksualnih muškaraca pokazivati odbojnost prema homoseksualnim odnosima, tj. seksualnim odnosima dva muškarca, ali će za seks dvije žene reći da je atraktivan objašnjavajući to jednostavno „ljepotom žena“. Ovom temom se bavio američki Univerzitet Notr Dam.

Žene bi mogle biti slobodnije u svojoj heteroseksualnoj orjentaciji, odnosno, biti naklonjene i ženama zbog toga što im to ne smeta u gajenju djece i osnovnoj ulozi žene. Biseksualnost kod žena njih ne ograničava ni u kom smislu. Tri puta su veće šanse da se žene upuste u biseksualne odnose, nego što će to učiniti muškarci, stoji u novom istraživanju američkog Univerziteta Notr Dam.

Interesantno je da su, prema ovom istraživanju, žene koje su obrazovane, fizički atraktivne, kao i one koje nisu rano postale majke, tip žena koje će rijetko stupati u biseksualne odnose, jer „romantičnih prilika“ imaju dovoljno sa suprotnim polom.

Ženska seksualnost je prilagodljivija nego što je to slučaj kod mušaraca, kaže dr Elizabet Meklintok, vođa projekta istraživanja na američkom univerzitetu.

Kod muškaraca će najveći broj, gotovo 100% njih, biti potpuno siguran u svoju seksualnost. To je ili heteroseksualnost ili homoseksualnost, dok kod žena to nije slučaj, kaže dr Meklintok, piše britanski Telegraf.

Ona ističe da žene koje imaju slabije odnose sa muškarcima su sklonije da isprobaju seks sa drugom ženom.

Dok uspešne žene, obrazovane i sa bogatim društvenim životom, neće istraživati biseksualnu sferu, sa muškarcima je obrnut slučaj, navodi se u ovom istraživanju.

Muškarci koji su bogati su skloni da istražuju svoju seksualnost, te da probaju seks sa drugim muškarcem, zaključuju na Univerzitetu Notr Dam.

Sa druge strane, muškarci su rjeđe ti kojima su privlačna oba pola, žene su naklonjenije biseksualnim odnosima. Žene su te koje su u ovom istraživanju prijavljivale zainteresovanost za biseksualne odnose ili svoja biseksualna iskustva, navodi dr Meklintok.

 

Izvor: Pravda