srijeda, 02 decembar 2015 11:22

Sara Polson u vezi sa Holand Tejlor

sarah-paulson-holland-taylor

Sara Polson (40), zvijezda serije "Američka horor priča", navodno je u vezi sa glumicom Holand Tejlor, koja ima 72 godine.

sam-smith

Sam Smith, britanski pjevač i tekstopisac koji je za 18 mjeseci potpuno osvojio srca fanova širom svijeta je u jednoj nedjelji oborio čak dva Ginisova svjetska rekorda!

Dvadesettrogodišnji umjetnik je ušao u Ginisovu knjigu rekorda svojim debitantskim albumom “In The Lonely Hour“, koji je 69 nedelja uzastopno ostao na top 10 listi albuma u Velikoj Britaniji. Prethodni rekord držala je Emeli Sandé (takođe UMG izvođač) takođe sa debitantskim albumom iz 2012. godine - “Our Version of Events” koji je na listi bio 63 nedjelje.

srijeda, 30 septembar 2015 18:29

Assassin's Creed predstavlja transrodnog junaka

assasins-creed

Po prvi put u istoriji ovog serijala jedan transrodni lik će biti predstavljen u predstojećoj video-igri Assassin's Creed Syndicate.

srijeda, 23 septembar 2015 13:39

Kada gej gik zaprosi svog momka

gay-geek-proposal

Aleks je nakon dvije godine veze želio da zaprosi svog dragog, ali nije htio da to bude obična prosidba. Odlučio da je je spoji sa Bendžaminovim rođendanom, a onda mu je na pamet pala zanimljiva ideja - torta o kojoj svaki "gik" mašta.

subota, 08 avgust 2015 10:01

Deset LGBT filmova za toplo ljeto

film2015-04a

Ljeto je u punom jeku i stvoreno je za opuštanje i punjenje baterija. Nadamo se da ćete sve/i ‘uloviti’ koji dan zasluženog godišnjeg odmora, a ako vam ponestane ideja za ispunjavanje toplih ljetnih večeri portal Flavorwire donosi izbor 10 fantastičnih LGBT filmova koje ste možda propustili pogledati, a koji će vas sigurno oduševiti. Zgrabite kokice i neka filmski maraton započne.

banana2015-07

Pravila postoje da bi se kršila! Nakon što sam u prvom dijelu jasno odredio parametre ovog izbora, u drugom dijelu ću neke od njih jednostavno ignorisati, ali uvijek s dobrim i objašnjenim razlogom. Naime, drugih deset serija s LGBT likovima koje preporučujem su svoje premijere doživjele u protekle dvije godine, u kojima se značajno počela mijenjati reprezentacija LGBT likova na malim ekranima. Kod mnogih od njih LGBT identitet nije uopšte ključna identitetska ili dramaturška odrednica, što ih ne čini manje gejevima, lezbijkama, biseksualnim ili trans* osobama, ali pokazuje i novosti stare identitetske politike u jednom, recimo to tako, postgej pravcu.

subota, 25 jul 2015 16:23

Andreja Pejić: Moj život nije bajka

andrej-pejic-elle

Andreja Pejić (23) je operaciju prilagodbe pola izvršila prošle godine. Gostujući u jednoj emisiji, slavna transrodna manekenka otvoreno je progovorila o problemima sa kojima se suočava.

steven2015-07

Crtana serija Steven Universe službeno je potvrđena kao prva koja se emituje na Cartoon Networku, a da su jedne od glavnih protagonistica lezbejski par.

četvrtak, 16 jul 2015 16:07

How we got gay

film2015-07

Dokumentarni film "How we got gay" bavi se LGBT prajdom, prekretnicama pokreta za gej prava - seksualnom revolucijom, posljedicama AIDS-a i borbom za ravnopravnost.

Years--Years.-009

Pjevač Olly Alexander iz benda Years & Years kaže da u nekim pjesmama koristi zamjenice u muškom rodu, ali u drugima koristi neutralne izraze.

Strana 1 od 5