posao2015-07

Nakon što su čuli da je jedan čovjek dobio otkaz kada je njegov šef otkrio da je gej, jedan duo je odlučio da izvrši mali eksperiment.

majka-i-beba-02

Posvećena katolkinja postavila je pitanje na jednom forumu i zamolila javnost da joj pomogne. Naime, ona ih je upitala kako da joj pomognu da preobrati sina homoseksualca kako bi ostao na pravom putu.

gejlezbo2015-07

LGBT zajednica postaje sve zastupljenija u medijima u poslednje vrijeme. Bruce Jenner je pred kamerama rijalitija ovjekovječio svoju promjenu pola i pomogao mnogima da shvate koliko je teško bilo držati u sebi decenijama zarobljenu Caitlyn Jenner. Cara Delevingne je javno priznala da je lezbejka. Demi Lovato, kao i Katy Perry nekoliko godina prije nje, pjeva o ljetnjoj šemi sa djevojkom.

decaci2015-06

U Hrvatskoj je vidljiv napredak u tome koliko rano klinci danas prihvataju svoju (homo)seksualnost. S 18, 19 ili 20 godina potpuno su načisto sa svojim seksualnim porivima. Mnogi od njih su već debelo iskoračili iz ormara. Ako ne i ostavili ga daleko iza sebe te ga počeli koristiti isključivo kao skladište odjeće. Nešto o čemu sam ja danas, s 32 godine, u njihovim godinama mogao samo sanjati. Kao i velik broj pedera moje generacije. A mnogi od njih su, kao i oni stariji, još uvijek toliko duboko u ormaru da im na ličnoj karti stoji "Prebivalište: Narnija".

stikle2015-06

Desetine muškaraca u raznobojnim kostimima trčalo je na tradicionalnoj trci homoseksualaca u visokim štiklama ulicama Madrida.

četvrtak, 18 jun 2015 16:46

Homoseksualni odgovor

platonic-love

Danas se izraz „platonska ljubav" koristi u mnogim jezicima pogotovo da označi neseksualnu ljubav između muškarca i žene. Rijetko možemo čuti ili pročitati o „platonskoj ljubavi" među pripadnicima istog pola. Možemo pročitati ili čuti o „prijateljstvu" ili „drugarstvu", ali ne i o „platonskoj ljubavi", jer pozivajući se na nju kao takvu značilo bi davati istopolnoj ljubavi onaj položaj i ugled koje uživa heteroseksualna ljubav. Bilo je neophodno razlučiti dva koncepta ne bi li sa „ljubavi kakvom je vidi Platon" skinuli jednu bitnu odliku: njen karakter istopolne ljubavi.

ponedjeljak, 25 maj 2015 12:31

Srbija u duginim bojama

voz2015-05

Za dlaku smo izbjegli da nas sledeće godine iz „slobodarske“ Rusije tokom narednog takmičenja razdragani domaćini ne zaspu porukama o miru, toleranciji i potrebi da se ljudska prava priznaju svima i primijene na sve bez obzira na razlike. To se nije dogodilo jer je na kraju pobijedila zaista najbolja (razumije se, u kontekstu ovog takmičenja i mjereno evrovizijskim kriterijumima) pjesma – „Heroes“. Otpjevao ju je član muzičke reprezentacije Švedske Mans Zelmerlow, jednako dobro koliko je dobra bila i animacija koja je pratila njegov nastup sa „originalnom“ evrovizijskom porukom – baš svako iz jednoobrazne gomile bezličnih pojedinaca može biti heroj. Koliko ta poruka zvuči vjerodostojno jasno se može vidjeti iz jednog malog eksperimenta – treba uporediti ovogodišnju pjesmu pobjednicu sa istoimenim klasikom Davida Bowieja i Briana Enoa. Tako je, ne mogu se uporediti. Zato Bowiejevu i Enovu pesmu iz 1977. pamtimo, a ovu ćemo ubrzo zaboraviti. Pa ipak, Zelmerlow je zaslužio da pobijedi, iako se i drugoplasiranoj Ruskinju Polini Gagarini mora priznati da odlično pjeva. Dakle, ne bi bilo razloga da se ozbiljno prigovori i da je krhka Ruskinja sa moćnim glasom odnijela pobedu za Rusiju. A licemjerje koje bismo onda gledali sledeće godine ne bi bilo ništa veće od ovog kome smo sinoć svjedočili.

nedjelja, 24 maj 2015 14:27

Gejevi i pederi

budale2015-05

Zvao me jednom u dva iza ponoći Kožo da ispriča vic. Ima on taj običaj, zovne u gluvo doba noći iz kafane da ispriča vic.

srijeda, 20 maj 2015 14:20

Na slovo, na slovo...

na-slovo-na-slovo

Ispravna terminologija spašava živote. Razumijevanje terminologije takođe. Abecednim redom, evo spisak pojmova koji se najčešće koriste kada je riječ o LGBT temama. 

bihac-1440x564 c

Ekipa portala Biscani.net napravila je zanimljivu anketu na ulicama Bihaća o, kako su rekli, jednoj veoma "škakljivoj" temi.

Strana 1 od 5